Как да увеличиш продажбите си, без да увеличаваш бюджета си за реклама?

Ти си собственик на онлайн магазин или сайт, който продава продукти/услуги и се чудиш как да увеличиш обората си лесно, бързо и без да има нужда да “изпразваш” джобовете си за реклама?

 

Един от най-добрите начини да направиш това е да използваш силата на думите или копирайтинг.

 

Копирайтингът има много ползи, но най-основната е, че това е текст, който може да предизвиква емоции у читателите и така да ги накара да пожелаят продукта/услугата ти, без да се налага да ги “притискаш” да купят.

 

За последните 4 години работих с над 20 сайта и онлайн магазини, като принякои от тях успяхме да постигнем  двойно и тройно увеличение на оборотите (вижпо-долу).

 

Нека ти се представя – казвам се Христина Лозанска и помагам на онлайн магазините и сайтове да увеличат продажбите си, използвайки силата на думите.

 

Прочети по-долу, за да разбереш как мога да помогна и на твоя бизнес!

shadow-ornament

Един бизнес увеличи оборотa си от 15 000 на 50 000 лв. само за 3 месеца!

shadow-ornament

Hint: Използвахме силата на думите! Виж как, като прочетеш по-надолу!

  • Защо качественото съдържание е ключово за успеха на твоя бизнес?
  • Кое е общото между връзките и успешния бизнес?
  • Кое е най-важното за един бизнес, за да може той да се нарече успешен?

 

Може би многото продажби? Или пък високият процент печалба?

 

Всички тези неща са важни за успеха на един бизнес, но има нещо, което е по-важно от тях: клиентите.  И тук не говоря за многото клиенти, а за правилните такива.

 

Правилният клиент не просто купува твоят продукт/услуга, а е истински ангажиран с идеята на бизнеса ти и с удоволствие би си купил не само един, а всички продукти, които предлагаш.

Той е много по-ценен от сто други, които просто си купуват онова, което им предлага бизнеса за момента и защото цената е по-изгодна, и изчезват.

 

Нека вземем за пример Apple.

 

Познавате ли човек, който има компютър Mac, но няма iPhone? Или такъв, който е използвал по-стар модел iPhone и при появата на нов решава да премине на друга марка смартфони? Не, почти няма такива.

Защото Apple успяват да превърнат своите клиенти във верни фенове, готови да си купят всеки нов продукт. И винаги успяват, въпреки че цената на продуктите им е доста по-висока от стандартната за подобни продукти.

Как го правят?

Като дават на клиентите си уникално предложение за стойност или както се казва на английски (unique value proposition).

И така, едно от първите неща, които е добре да се запиташ, ако искаш да имаш успешен бизнес е:

 

Как да привлека ангажирани и отдадени на идеята клиенти?

 

Отговорът на въпроса е: Като им дадеш стойност и предизвикаш емоция!

 

Да изградиш връзка с правилните клиенти е като да създаваш любовна връзка. Нужно е време, търпене и най-вече,  правилното съдържание, което да накара твоите потенциални клиенти да се влюбят в онова, което искаш да им продадеш.

Именно това е копирайтинга.

Неговата задача е да накара един човек не просто да влезе и да купи продукта/услугата, който му предлагаш, но и да остане ангажиран, да очаква с нетърпение следващия.

Да продаваш с думи не е нещо ново. Има го, както се казва, “откакто свят светува”.

Това, което е ново, е че сега тези думи могат да достигнат до неограничен брой хора със силата на Интернет.

И много хора и бизнеси го правят. Което прави интернет пълен с шум, който трябва да се преодолее. И, не, само хубавото и гръмко заглавие няма да те спаси.

То може да ти докара клика, но дали ще ти докара продажбата?

 

 

Нека разгледаме пример за един бизнес,за който писах статии и продажбени страници.

 

Той успя да увеличи месечния си оборот с цели 35 хиляди лева само за няколко месеца – от 15к на 50к на месец.

Бизнесът продава главно козметични продукти. Преди да започна да работя с него, той пращаше целия си трафик от Facebook директно към продуктовата страница.

Конверсиите не бяха много и бяха не повече от 1% от хората, които посещаваха продуктовата страница.

Когато започнах да работя с него му предложих да използваме силата на копирайтинга, за да образоваме аудиторията, преди да се опитаме да им продаваме.

 

Така и направихме:

  • Пращахме хората от Facebook първо към увлекателна статия в сайта му;
  • Изпозлзвахме похватите на копирайтинга, за да накараме читателите да поискат продукта, още преди да сме им направили оферта за продажба;
  • В края на статията сложихме линк към продукта и ретаргетирахме във Facebook прочелите статията с продуктовата страница.

Продажбите гръмнаха!

Само за няколко месеца бизнесът стигна до 50к на месец оборот.

 

И най-интересното. Спомняш ли си, че в началото ти говорих за ПРАВИЛНИТЕ клиенти – тези, които се връщат и купуват още от твоите продукти.

 

Оказа се, че много от образованите със съдържание клиенти се връщат да купуват още продукти и препоръчват бранда на приятели!

От това по-хубаво здраве му кажи!

Е, мисля, че разбра колко е важен копирайтинга за успешния бизнес и как само със силата на думите можеш да удвоиш или дори утроиш бизнеса си.

 

Ако искаш да работиш с мен и аз да пиша такива текстове за теб, разкажи ми повече за себе си чрез формата по-долу и аз ще ти се обадя в рамките на няколко дни, за да обсъдим по телефона евентуалното наше бъдещо сътрудничество!

Успех!

Хриси Лозанска

shadow-ornament

Малка част от сайтовете, за които съм писала!

Искаш ли да ти помогна да изпозваш силата на думите в твоя бизнес?

Ако отговорът е да, разкажи ми повече за него като попълниш кратка анкета, а аз ще се свържа с теб до 3 дни.

Открий силата на думите

Ето какво казват моите клиенти:

Работих много успешно с Христина през 2017 / 2018г. в областта на създаването на качествено съдържание за финансови продукти, услуги и съвети. Доставката на качествено съдържание, написано в срок и с необходимата квалификация и дълбочина, е рядко срещано умение, което притежава тя. Препоръчвам горещо нейните услуги!

Кирил Василев
Кирил Василев Izbiram.bg

Започнах да работя с Христина през 2017 година и останах очарован. Статиите, които създава са забавни, увлекателни и в същото време информативни. Благодарение на тях успях да привлека не само повече клиенти, но и да си осигуря верни фенове, които купуват продуктите ми повече от веднъж, а това от своя страна доведе до удвояване на оборота.

Ивайло Ничев
Ивайло Ничев Neocell.bg

Искам да изкажа искрени благодарности на Христина за помощта, която ни оказва с рекламата във Фейсбук и другите социални мрежи. Пише прекрасни статии с отлична възвращаемост, продуктови описания и постове за реклама в социалните мрежи.  В процеса на общата ни работа се доказва постоянно, като отличен професионалист и определено ще продължа да работя с нея за в бъдеще.

Георги Паунов
Георги Паунов Уникални подаръци

Христина е креативен писател. Винаги сама дава идеи за статиите, което ме улеснява. Като най-добри качества бих посочил добрата комуникация и креативността и.

Георги Тодоров
Георги Тодоров Founder of DigitalNovas