Копирайтинг съвети

5 копирайтинг въпроса, които всеки си задава

Ако си собственик на бизнес и е време да изградиш свой сайт, описание на продукти и постове в социални мрежи, то най-вероятно вече си се сблъсквал с думичката копирайтинг.
Но какво е копирайтинг и по-точно какво общо има то с твоя бизнес, си остава загадка. Ето защо днес ще ти споделя 5 въпроса, които може би се въртят в главата ти по повод копирайтинга и, разбира се, техните отговори:

Добре де, какво е това животно копирайтинг?

На кратко казано, копирайтингът са думите, които използваш в своя бизнес, за да предизвикаш продажби. И разбира се, хората, които се занимават с това се наричат копирайтъри.
Ако искаш да разбереш какво прави един копирайтър, прочети ТУК

Значи трябва да започна да пиша блог постове и да изпращам мейли редовно, така ли?

Точно така! Колкото повече съдържание под формата на забавни, информативни и приятни за четене статии и мейли „подаряваш“ на клиентите си, толкова по-благоразположени ще бъдат те, когато дойде моментът да им продадеш.
За да стартираш, направи си content plan: напиши всички мейли и статии, които искаш да публикуваш за месец напред, заедно с датите на публикуване. След това състави календар за социалните мрежи, напиши постовете и за тях. Така, когато дойде момента да публикуваш съдържанието, ще ти бъде много по-лесно.

От какъв тип копирайтинг се нуждае сайта ми?

Преди да започнеш с текстовете, от които твоя сайт се нуждае, имаш нужда да знаеш каква е целта на твоя бизнес. За целта вземи един лист и напиши на него:
• Каква е мисията на твоя бизнес;
• Какви са целите му;
• Кои са твоите иделани клиенти;
• Какъв техен проблем решава твоя бизнес.
Едва след като отговориш на тези въпроси, ще можеш да започнеш с изгражането на сайта.

Трябва ли да използвам услугите на копирайтър?

Важното е да разбереш, че най-добрият копирайтър за твоя бизнес си ти самия. За да се превърнеш в такъв, имаш нужда да помислиш кой е твоят идеален клиент, как можеш да разрешиш проблема му или да му продадеш нещо ценно, което той ОБИЧА.

По-късно, ако трябва да наемеш копирайтър, който да повиши нивото на уебсайта ти или да изготви всички части за стартирането на нов продукт или услуга, можеш да стигнеш до там. С две думи: Ако не можеш да пишеш за своя бизнес, научи как. Има страхотни курсове за копирайтинг, от които можеш да се учиш.
Ако все пак искаш професионалист да се заеме с тази задача, разбери повече ТУК

Колко често трябва да публикувам съдържание?

Честно казано, честотата на публикуване не е толкова от значение. По-важното в случая е постоянството. Ето защо, преди да започнеш да публикуваш съдържание, добре помисли кое е най-разумното количество, към което ще се придържаш с лекота. Това е най-разумното за теб и твоят бизнес. В никакъв случай не се насилвай да публикуваш повече съдържание, ако нямаш време за това. Ключовата дума тук е КАЧЕСТВО.

БОНУС ВЪПРОС: Може ли един копирайтър да звучи като мен?

Отговорът на този въпрос е ДА. Но ти не търсиш човек, който да звучи като теб. Когато търсиш копирайтър, имаш нужда от човек, който има познания за твоя бизнес. Така той ще знае как да разговаря с твоите клиенти по начин, който ще ги накара да купят от теб.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *